sillyseasonelitserien.blogg.se

Bloggar om ishockey där mest fokus ligger på SHL och silly season. Här presenteras rykten, kontraktsförlängningar, bekräftade övergångar, och det kan då och då komma in något speltips. Twittrar även aktivt under namnet @sillyseason2014

Kvartsfinaltips Växjö – Luleå

Kategori: Allmänt

Växjö – Luleå, matchtips 2-4 i matcher.

 

Växjö som denna säsong gick till sitt första slutspel i historien och man kommer säkert vara taggade till tusen.

I grundserien gick man riktigt bra och slutade tillslut på en fin 3e plats i tabellen.

I laget spelar hela 7st Nordamerikaner, Rhett Rakhshani, Ryan Lasch, Cory Murphy, Liam Reddox, Noah Welch, Scott Munroe och Colby Armstrong som med sina 476 NHL matcher sticker ut.

 

Interna poängliga vinnaren heter Dennis Rasmussen som gjorde 40 poäng (16+24), och det skulle inte förvåna någon om Dennis får spela VM längre fram på våren.

Under säsongen plockade Växjö in två spelare på permanenta kontrakt, ena är rutinerade måltjuven Jan Hlavac och den andre är målvakten Teemu Lassila som verkligen imponerade under sin korta tid i Växjö målet.

En annan värvning som är värd att nämnas är poängstarka backen Cory Murphy som dunkade in 34 poäng under säsongen.

 

Luleå började säsongen som man skulle förvänta sig av laget då man låg högt upp i tabellen under stora delar av hösten och det var så att de hade häng på suveränen Skellefteå tills en förlust i ett derby i slutet av Oktober där man hade chans att ta över serieledningen men förlorade och sen vann man endast 1 av de 7 kommande matcherna vilket gjorde att Västerbottningarna drog iväg i tabellen.

I slutet av säsongen så var det faktiskt så att det var just Växjö och Luleå som slogs om tredjeplatsen i serien men efter att man endast tagit 1 poäng på de 5 sista matcherna så halkade man ner till en 6e plats i tabellen, vilket var det sämsta resultatet under tränare Jonas Rönnqvists tid i klubben.

 

Den som verkligen sticker ut i Luleå är trollkarlen Linus Klasen som denna säsong skickade in hela 57 poäng (nytt klubbrekord).

Annat att nämna om Luleå är att de kanske har den bredaste truppen i SHL då man har hela 10 backar och 16 forwards under kontrakt.

Daniel Bellissimo och Oscar Sundh heter spelarna som fick lämna under säsongen och in kom Mark Owuya, Marcus Fagerudd, Olov Lundqvist samt Linus Omark.

Man släpper även denna säsong in minst antal mål i hela serien 115 stycken på 55 matcher.

 

Tipset av att Luleå går vidare är mest på grund av att jag tycker att man har ett något vassare lag än Växjö som dock inte alls ska räknas bort, hemmaplansfördel väger tungt i dessa sammanhang.

Slutspelsrutin är lite överskattat tycker jag men visst påverkar det att Luleå spelade final förra året medan Växjö i år gör sitt första slutspel.

Så jag tror att Luleå kniper en match i Vida Arena samt att man håller undan i hemmamatcherna.

 

/@sillyseason2014

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: