sillyseasonelitserien.blogg.se

Bloggar om ishockey där mest fokus ligger på SHL och silly season. Här presenteras rykten, kontraktsförlängningar, bekräftade övergångar, och det kan då och då komma in något speltips. Twittrar även aktivt under namnet @sillyseason2014

SM-SLUTSPELET ÄNDRAR FORMAT

Kategori: Allmänt

Till säsongen 2013/2014 gör Svenska Hockeyligan förändringar i SM-slutspelet då lagen på plats ett till sex direktkvalificerar sig till kvartsfinal. "Vi vill öka spänningen och dramatiken för publiken", säger Svenska Hockeyligans VD Jörgen Lindgren.

Till säsongen 2013/2014 gör Svenska Hockeyligan förändringar i SM-slutspelet. Det nya upplägget av slutspelet innebär att:

  • Lag 1-6 är klara för kvartsfinal
     
  • Högst placerat lag möter lägst placerat lag (val av lag tas alltså bort)
     
  • Lag 7 möter lag 10, lag 8 möter lag 9 för spel bäst av tre matcher. Vinnarna av dessa två serier är kvalificerade till kvartsfinal

Detta görs i uppehållet mellan omgång 55 och första kvartsfinalomgången.

- Vi vill öka spänningen och dramatiken för publiken, säger Jörgen Lindgren VD Svenska Hockeyligan, och fortsätter:

- Det vi gör i ett första steg är att skapa fler matcher och få in mer tävling i slutspelet genom att flytta strecket.

Tabellen kommer att förändras till säsongen 2013/2014 då ett streck placeras efter plats nummer sex för att indikera direktkvalificering till SM-slutspelet.

Det andra strecket placeras efter plats nummer tio då lagen mellan plats sju och tio spelar om att kvalificera sig till SM-slutspelet medan lagen på plats elva och tolv spelar Kvalserien.

Det här inlägget går att hitta på www.hockeyligan.se.

Min åsikt är så här direkt att det låter som att det här förslaget endast gynnar de "lite sämre" lagen då de får en mycket större chans att gå till slutspel än tidigare.

Växjö är ett lag som troligen kommer ligga runt dom här tabellpositionerna är självklart positiva till förändringen, och såhär säger sportchefen Henrik Evertsson till Växjös hemsida om förändringen: 

- Jag tycker det är bra. Det har inte varit bra att två lag slutar spela så tidigt som i början av mars. Hockey ska pågå längre än så. Mars är en vintermånad och ingen sommarmånad, och då är det också logiskt att alla lag får spela några veckor till. Mars är hockey för mig, säger Evertsson

Kommentarer


Kommentera inlägget här: