sillyseasonelitserien.blogg.se

Bloggar om ishockey där mest fokus ligger på SHL och silly season. Här presenteras rykten, kontraktsförlängningar, bekräftade övergångar, och det kan då och då komma in något speltips. Twittrar även aktivt under namnet @sillyseason2014

Speltips inför helgen!

Kategori: Allmänt

Äntligen så drar SHL igång igen, och självklart kommer man sitta bänkad hela eftermiddagen/kvällen.
 
Har hittat några intressanta speltips (fotboll & hockey) och tänkte dela med mig av mina tankar.
 
Och vi börjar i Tyskland.
 
Spelstopp 15:29.
 
Mainz - Schalke 2  @2,50
Schalke ska vara snäppet vassare och 2,50 är ett bra odds.
 
Fortsätter i Sverige & England
 
Spelstopp 15:59.
 
Malmö - Troja 1  @1,40
Malmö imponerade i Umeå och jag tror det slår Troja rätt enkelt trots att Troja gjorde det bra på Hovet.
 
Leicester - Wigan 1  @2,17
Toppmöte där jag tycker Leicester har en bra chans och 2,17 är klart godkänt.
 
Millwall - Derby 2  @2,35
Millwall är iskalla och har stora skadeproblem, Derby är klart bättre och jag tror det vinner.
 
Skellefteå - Frölunda 1  @1,65
Skellefteå är klara favoriter i nästan alla matcher de spelar och jag tror inte de tappar poäng här.
 
QPR - Birmingham 1  @1,45
Dagens säkraste, känns som en 3-0 match det här.
 
Tre spel med spelstopp 18:29 hittar jag också.
 
Luleå - Linköping 1  @1,83
Jag tycker det här är ett riktigt bra odds på Luleå som jag tror mycket på.
 
Växjö - Modo 1  @2,00 
Växjö imponerade stort i genrepet mot Malmö och 2,00 i odds är riktigt bra.
 
Sen avslutar jag med ett stort chansspel.
 
Dortmund - Hamburg 2  @10,50
Dortmund har Champions League i veckan och mycket fokus ligger där, Hamburg är inte helt borträknade och kommer senast från en 4-0 seger. Jag tycker 10,50 på tvåan är klart spelvärd och lägger en liten insats och håller tummarna.
 
 

SHL 2013/2014 Toppen!

Kategori: Allmänt

Den tredje och sista delen där jag tippar toppen i SHL 2013/2014!

(Lag som slåss om plats 1-5)

*Skellefteå

Förra årets mästare Skellefteå har haft en helt okej silly season trots tunga tapp i bland annat Oscar Lindberg, John Klingberg, Joachim Eriksson, Tomas Skogs, Martin Sevc. Värvningarna av Henrik Karlsson från NHL, Jonas Frögren från KHL sticker ut. Och man har också adderat lite spelare med god potential i Tim Heed, John Norman och Rasmus Bengtsson. Men det viktigaste för SAIK har ändå varit att man fått behålla stjärntrion Oscar Möller, Bud Holloway och Joakim Lindström. Jag ska erkänna att jag var lite osäker på Skellefteå men mina frågetecken har rätats ut efter en ruggigt bra försäsong. Just bakom de största stjärnorna finns ju också riktigt bra spelare bland annat M Karlsson, P Emanuelsson, P-E Bellemare, J Ericsson. Så för mig är Skellefteå den självklara favoriten till att ta hem grundserien/SM-Guldet.

*Luleå

Under sommaren har en del spelare lämnat Luleå, bland annat målvakten Johan Gustafsson, backen Lukas Kilström och framåt Mika Pyörälä, Joonas Vihko, Toni Koivisto. Det är väl dom förlusterna som är tyngst för Luleå. Men jag tror det kan vara bra att finländarna lämnat för de har egentligen vikit ner sig när det börjat gälla någonting. Just därför tror jag Luleå sökt efter riktiga karaktärsspelare när man varit ute och scoutat och det har man hittat i dubbelvärvningen från HV71, Per Ledin & Oscar Sundh. På målvaktsidan har man hämtat in Daniel Bellisimo som har visat upp ett stabilt spel under försäsongen och kommer nog vara en tillgång för Luleå. Smart värvning i Andreas Hjelm (SSK) som av många beskrivs som en ny Elias Fälth. Stjärnspelarna Niklas Olausson och Linus Klasen har visat god form under försäsongen och allt tyder på att produktionen kommer fortsätta även i SHL.
Det är en av anledningarna till att jag tror Luleå är största utmanaren till Skellefteå om SM-Guldet.

*HV 71

Jag tippade HV71 som etta i serien i början av Augusti men nu finns Jönköpingsklubben på tredje plats enligt mig. Varför? Jag tycker helt enkelt att HV71 varit rätt så bleka under försäsongen. Men jag tycker inte HV-fansen ska vara oroliga, försäsong är försäsong och man ska inte dra för stora växlar av det. Men nyförvärven måste enligt mig snäppa upp sig ett snäpp för att HV ska ha med den absoluta toppen att göra. Jag tycker HV har den bästa backuppsättningen i ligan och med Gustaf Wesslau där bak så borde de helt klart göra bättre ifrån sig. Finns också flera klassforwards i truppen så det är helt klart en spännande trupp HV har att jobba med. Men utgångstipset får vara att de placerar sig strax under de två första klubbarna därför att jag tycker att både Skellefteå och Luleå är lite vassare.
HV71 kommer definitivt vara med i kampen om SM-Guldet om de får det att stämma.


*Färjestad

Färjestad har också blivit tvingade att sänka spelarbudgeten efter förra säsongen, och det ser man på värvningarna man gjort att man inte riktigt har kunnat ersätta spelarna man tappat med samma kvalite. Nygren, Salak, Lee, Paulsson, Johansson, Klefbom är ruggigt tunga tapp som är svåra att ersätta. Men jag tycker Färjestad har gjort ett försök. Shawn Belle och Garrett Stafford är helt klart intressanta spelare, samma med Niklas Arell (BIK) och Pontus Åberg (DIF) är spelare som kan utvecklas till bra SHL-spelare. Nye målvakten Daniel Taylor har som hela FBK imponerat på försäsongen och har visat klass.
En spelare jag tror kan göra succe är Max Görtz som imponerat mycket på mig under försäsongen och det här kan bli hans genombrottsår.
Det är alltid svårt för motståndarlagen att komma till Karlstad att spela så jag tror Färjestad kommer komma högt upp trots att truppen är snäppet sämre denna säsong jämfört med förra.

*Linköping

Linköping har kapacitet att komma högre upp än den 5e plats som jag tippar dom på. Jag tycker man fått in bra spelare i Jonas Junland, Chad Kolarik och Mattias Sjögren. Största tappet är självklart skyttekungen Carl Söderberg som ska testa på spel med Boston, Niclas Hävelid som har slutat är också ett tungt tapp likaså Robin Figren som flyttar till Göteborg och Frölunda. Lite osäkert också om Mattias Weinhandl kan fortsätta spela men även utan honom tror jag Linköping blir ett topp 5 lag. Man har bra mix i truppen, med en bra tränare i Roger Melin och två stabila målvakter Engstrand & Andersson. Backsidan är också bra med spelare som Bäckman, Johansson, Junland, Grillfors, Rahimi. Man har också flera spetsforwards och då tänker jag mest på Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson. Linköping blir definitivt ett lag för övre halvan och kommer utmana även i slutspelet.

Tabellen 2013/2014:


1. Skellefteå (Slåss om seriesegern)
2. Luleå (Slåss om seriesegern)
3. HV 71 (Slåss om seriesegern)
4. Färjestad (Slåss om seriesegern)
5. Linköping (Slåss om seriesegern)
6. Frölunda (Plats 6-9)
7. Växjö (Plats 6-9)
8. Brynäs (Plats 6-9)
9. Modo (Plats 6-9)
10.AIK (Plats 10-12)
---------------------------
11.Leksand (Plats 10-12)
12.Örebro (Plats 10-12)

Så nu har jag tippat hela tabellen för säsongen 2013/2014, kommentera gärna era synpunkter antingen här eller på twitter.

SHL 2013/2014 Mitten!

Kategori: Allmänt

Den andra delen där jag tippar mittenplaceringarna i SHL 2013/2014.

(Lag som slåss om plats 6-9)


*Frölunda

Frölunda gör en nystart med ny tränare i Roger Rönnberg och har värvat in flertalet unga spelare som har väldigt stor potential, tänker på spelare som Tom Nilsson, Alexander Wennberg, Emil Djuse, Erik Gustafsson. Och sen har man kryddat med spelare som har erfarenhet av spel i elitserien i bland annat John Klingberg, Robin Figren och Jonas Ahnelöv. Men det kommer ta tid för Frölunda att få alla spelare att komma in i SHL på ett bra sätt. Jag tror Frölunda kommer kanske börja lite svagare för att sedan avancera ju längre säsongen går. Frölunda får också hålla tummarna att ersättaren till Julius Hudacek som är Lars Johansson kommer hålla för SHL för bakom honom hittar vi oerfarna Linus Fernström. Frölunda går helt klart till slutspel men jag tror inte man har styrkan som krävs för att slå sig in bland topplagen. Inte den här säsongen iallafall.


*Växjö

Växjö är ett lag jag tror mycket på, man har förbättrat truppen stort då enda tunga tappet enligt mig är backen Jonas Holös och möjligtvis målvakten Norrena så därför får nya Scott Munroe bära ett stort ansvar för andremålvakten Mattias Modig är definitivt ingen målvakt som kan bära ett lag.
Växjö har tappat/gjort sig av med breddspelare och ersatt med på pappret spelare som håller hög klass. Tänker mest på Sebastian Erixon, Cory Murphy, Rhett Rakhshani, Ville Varakas och Jani Lajunen. Växjö kommer nog få en rolig säsong, man kommer vara stabila och ligga plats 6-9 hela säsongen och kommer nog inte vara indraget i någon streckstrid.

*Brynäs

Många tycker att Brynäs har gjort en bedrövlig silly season men jag tycker inte att truppen är så dålig som folk hävdar att den är. Många säger att Brynäs får kämpa för att undvika kvalserien men det håller jag inte med om. Visst tunga tapp i Elias Lindholm & Calle Järnkrok men sen tycker jag inte det är så tunga tapp. Man har tagit in Lukas Kilström från Luleå som är en riktigt bra värvning. Petteri Nokelainen är en bra center som fortfarande är utvecklingsbar. Samt att nya spelare som Bill Sweatt och Greg Scott har producerat tidigare så det känns ändå inte som att Brynäs kommer att få kämpa i botten. Tycker personligen att backsidan kanske är lite tunn men det finns potential och någon av de unga backarna kanske får sitt genombrott och blir riktigt bra. Jag tycker det finns minst 4 lag som är sämre än Brynäs och därför går Gävle-klubben till slutspel med hyfsad marginal.

*Modo

Modo har inför den här säsongen varit tvungna att sänka spelarbudgeten vilket också syns i spelartruppen. Man hade inte råd att behålla Bernhard Strarkbaum i målet utan man satsar den här säsongen på Anton Forsberg (åter från lån i allsvenskan) och Linus Ullmark. På förhand är det SHLs svagaste målvaktspar men utvecklingspotential finns definitivt. Tyngsta tappet för nye tränaren Anders Forsberg är annars stjärnbacken Kyle Cumiskey, andra tunga tapp är Jonas Ahnelöv, Morten Madsen och Marcel Müller. På värvningsfronten har man fått in väldigt intressanta TJ Hensick som jag tror mycket på, Jeff Tambellini och Sean Sullivan är också spännande spelare som kan bli riktigt bra i SHL. Modo går till slutspel, det känns rätt så säkert men någon säker resa blir det inte. Men känns som att man klarar det med 4-8 poäng eller liknande.

Tabellen 2013/2014:


1. -----
2. -----
3. -----
4. -----
5. -----
6. Frölunda (Plats 6-9)
7. Växjö (Plats 6-9)
8. Brynäs (Plats 6-9)
9. Modo (Plats 6-9)
10.AIK (Plats 10-12)
---------------------------
11.Leksand (Plats 10-12)
12.Örebro (Plats 10-12)

SHL 2013/2014 Botten!

Kategori: Allmänt

Idag (fredag) så presenterar jag de lag jag tror hamnar i botten i SHL 2013/2014, imorgon kommer mittenlagen och på söndag så presenteras topplagen.

Och föga oväntat så är det AIK, Leksand och Örebro som jag tror hamnar i botten (vilket också oddsen tyder på).

(Lag som slåss om plats 10-12)

*AIK

AIK har haft en tung silly med jobbiga tapp i backarna Stefan Johansson & Tobias Viklund. Fast tyngsta tappet är ändå fixstjärnan Broc Little, men AIK brukar ändå få ihop det tillslut men nyförvärv som Teemu Ramstedt och Derek Joslin kommer få dra tunga lass. Gillar också nyförvärvet från BIK Karlsoga, Marcus Nilsson han är en väldigt spännande spelare. Jag tycker AIKs trupp är bättre än både Leksand och Örebro och därför få de ha utgångstipset att de tar den tionde och sista slutspelsplatsen.

*Leksand

Jag vet att Leksands fansen kommer rasa nu men jag tycker tyvärr inte att truppen håller SHL-klass, man har tappat tongivande spelare från förra året och har egentligen inte plockat in speciellt intressanta spelare, Mikael Johansson är en mycket bra värvning från Färjestad, Ryan Russel kan säkert bli bra, Matt Fornataro kan säkert producera i SHL också men t ex Tom Linder och Jens Jakobs är högst tveksamma värvningar och har mycket att bevisa. Det känns helt klart att Leksand får kämpa i botten men de får gärna motbevisa mig.

*Örebro

Nykomligen Örebro har gjort en bra silly season då man behållt stommen i laget och sen tagit in spelare som har erfarenhet av spel på högre nivåer, tänker mest på backarna Daniel Sondell & Tomas Skogs. Sen är alltid nordamerikaner intressanta och Örebro har under sommaren plockat in Justin DiBenedetto, Tim Wallace och Ben Walter. Men det är inte alltid så enkelt att etablera sig i sveriges högsta liga då ligan redan innehåller flera starka lag så jag tror ändå att Örebro får kriga i botten med AIK & Leksand. Med lite flyt kan man gå till slutspel men utgångstipset får bli kvalserien.

Tabellen 2013/2014:


1. -----
2. -----
3. -----
4. -----
5. -----
6. -----
7. -----
8. -----
9. -----
10.AIK (Plats 10-12)
---------------------------
11.Leksand (Plats 10-12)
12.Örebro (Plats 10-12)