sillyseasonelitserien.blogg.se

Bloggar om ishockey där mest fokus ligger på SHL och silly season. Här presenteras rykten, kontraktsförlängningar, bekräftade övergångar, och det kan då och då komma in något speltips. Twittrar även aktivt under namnet @sillyseason2014

Semifinaltips!

Kategori: Allmänt

Vill till att börja med ge lite beröm till mig själv efter att ha gjort en rätt bra tippning av kvartsfinalerna, enda missen var väl att jag trodde Luleå skulle gå vidare men Växjö gjorde det otroligt bra och vann klart rättvist.
Annars så prickade jag in både 4-1 i matcher till Skellefteå mot HV samt 4-3 i matcher till LHC mot Frölunda.
Färjestad - Brynäs tippade jag 4-2 så även där var det nära då FBK vann med 4-1 i matcher.
 
Nu över till semifinalerna:
 
Skellefteå - Linköping 4-1 i matcher.
 
Skellefteå är favoriter att ta hem bucklan igen så är ingen skräll att jag tror på Västerbottningarna, man kom ju faktist också 33 poäng före Linköping i serien så favoriter ska man definitivt vara.
Linköping trodde jag på mot Frölunda trots att det skiljde så mycket poäng/placeringar mellan lagen och det gjorde jag mest på grund av att Frölunda inte har/hade någon riktig spetsspelare (förutom John Klingberg, och Dick Axelsson möjligtvis) medan Linköping har en vass första lina Arlbrandt, Sjögren, Hjalmarsson som är grymt vassa, sen har de ju målkungen Chad Kolarik också så spets finns det i LHC.
Men spetsspelare är inget Skellefteå saknar, Jocke Lindström, Bud Holloway, PE Bellemare, J Ericsson, V Arvidsson, O Möller för att bara nämna några. 
 
Därför tror jag Skellefteå går vidare med 4-1 i matcher.
 
Växjö - Färjestad 4-3 i matcher.
 
Växjö är det lag som överraskad allra mest på mig, man har hur många kreativa forwards som helst som kan blixtra till man har en stabil backuppsättning med bra kvalité i PowerPlay och man har framförallt en vägg i målet då Teemu Lassila storspelar kväll efter kväll.
I kvartsfinalen så hade Växjö i princip samma taktik varje match och det var att satsa på att ledningen och sen backa tillbaka och stänga egen zon, något man gjorde med bravur.
Färjestad skickade Brynäs på semester relativt enkelt mycket kanske på grund av att Brynäs saknade sin stjärnback Gunderson. Men FBK var klart bättre och hade nog vunnit ändå.
Jag tyckte flera spelare i laget såg riktigt bra ut och då tänker jag mest på Patrik Lundh, Joakim Hillding och Per Åslund som spelade ihop och gjorde det ruggigt bra.
Det kommer bli oerhört tight där jag tror Växjö genom sin fantastiska stämning i Vida Arena tar hem den 7e och avgörande matchen och skickar Lakers till sin första SM-Final.
 
SM-FINAL: Skellefteå - Växjö
 
//@sillyseason2014

Kvartsfinaltips

Kategori: Allmänt

På grund av tidsbrist så har jag inte hunnit skriva ett enskilt tips till alla matchserier och eftersom det drar igång redan imorgon så kommer här ett inlägg där jag tippar de 3 kvartsfinaler jag inte hunnit tippa.
 
Skellefteå - HV71 
 
Skellefteå är enligt mig klara favoriter då de vann serien överlägset och vinner ofta med rätt stora siffor.
HV71 har inte varit bra i år men lyckades genom det så kallade Play In att ta sig till slutspel efter ha slagit ut Leksand med 2-1 i matcher, men här tror jag inte de kommer räcka till, dels på grund av att jag tycker inte HV har varit bra samtidigt som Skellefteå är favoriter att ta hem hela slutspelet.
 
Tips: Skellefteå vidare med 4-1 i matcher.
 
Frölunda - Linköping
 

Linköping är nog helt klart det lag som jag tror många helst inte hade velat möta från Play In, man har ruggig offensiv spets och i PP är man livsfarliga med Kolarik, Hjalmarsson och Arlbrandt i spetsen.
Frölunda har ett jämnare lag men utan den riktiga spetsen, John Klingberg är dock en favorit och som säkert kommer göra det mycket bra borta i NHL i framtiden.
Jag måste säga att det här känns riktigt jobbigt och tippa då jag tror det går till 7 matcher där vilket lag som helst kan vinna känns det som.
 
Men om jag verlkligen måste sätta mina pengar på nått lag så hade jag nog stoppat dem på att Linköping vinner med 4-3 i matcher.
 
Brynäs - Färjestad
 

Här kommer det bli krig, två lag som inte gillar varandra och har flera gånger möts i slutspelen de senaste åren, i år så känns det också jämnt på förhand men jag tror att Färjestads gamla spelare i Christian Berglund och Rickard Wallin med mängder av rutin gör att det väger över lite åt Karlstadslagets fördel, Brynäs avsaknad av Ryan Gunderson gör ju inte saken enklare.
 
Tips: Färjestad vidare med 4-2 i matcher.
 
Dessa tips gör att semifinalerna kommer se ut så här:
 
Skellefteå - Linköping
Färjestad - Luleå
 
Vilket förövrigt skulle vara exakt samma som förra året.
 
 

Kvartsfinaltips Växjö – Luleå

Kategori: Allmänt

Växjö – Luleå, matchtips 2-4 i matcher.

 

Växjö som denna säsong gick till sitt första slutspel i historien och man kommer säkert vara taggade till tusen.

I grundserien gick man riktigt bra och slutade tillslut på en fin 3e plats i tabellen.

I laget spelar hela 7st Nordamerikaner, Rhett Rakhshani, Ryan Lasch, Cory Murphy, Liam Reddox, Noah Welch, Scott Munroe och Colby Armstrong som med sina 476 NHL matcher sticker ut.

 

Interna poängliga vinnaren heter Dennis Rasmussen som gjorde 40 poäng (16+24), och det skulle inte förvåna någon om Dennis får spela VM längre fram på våren.

Under säsongen plockade Växjö in två spelare på permanenta kontrakt, ena är rutinerade måltjuven Jan Hlavac och den andre är målvakten Teemu Lassila som verkligen imponerade under sin korta tid i Växjö målet.

En annan värvning som är värd att nämnas är poängstarka backen Cory Murphy som dunkade in 34 poäng under säsongen.

 

Luleå började säsongen som man skulle förvänta sig av laget då man låg högt upp i tabellen under stora delar av hösten och det var så att de hade häng på suveränen Skellefteå tills en förlust i ett derby i slutet av Oktober där man hade chans att ta över serieledningen men förlorade och sen vann man endast 1 av de 7 kommande matcherna vilket gjorde att Västerbottningarna drog iväg i tabellen.

I slutet av säsongen så var det faktiskt så att det var just Växjö och Luleå som slogs om tredjeplatsen i serien men efter att man endast tagit 1 poäng på de 5 sista matcherna så halkade man ner till en 6e plats i tabellen, vilket var det sämsta resultatet under tränare Jonas Rönnqvists tid i klubben.

 

Den som verkligen sticker ut i Luleå är trollkarlen Linus Klasen som denna säsong skickade in hela 57 poäng (nytt klubbrekord).

Annat att nämna om Luleå är att de kanske har den bredaste truppen i SHL då man har hela 10 backar och 16 forwards under kontrakt.

Daniel Bellissimo och Oscar Sundh heter spelarna som fick lämna under säsongen och in kom Mark Owuya, Marcus Fagerudd, Olov Lundqvist samt Linus Omark.

Man släpper även denna säsong in minst antal mål i hela serien 115 stycken på 55 matcher.

 

Tipset av att Luleå går vidare är mest på grund av att jag tycker att man har ett något vassare lag än Växjö som dock inte alls ska räknas bort, hemmaplansfördel väger tungt i dessa sammanhang.

Slutspelsrutin är lite överskattat tycker jag men visst påverkar det att Luleå spelade final förra året medan Växjö i år gör sitt första slutspel.

Så jag tror att Luleå kniper en match i Vida Arena samt att man håller undan i hemmamatcherna.

 

/@sillyseason2014

 

Slutspel!

Kategori: Allmänt

Jag vet att min blogg inte är den som skickar ut mest inlägg... (senaste var i september) men jag tänkte försöka göra en liten "slutspels comeback", mest för att få skriva av sig lite egna tankar.
 
Jag tänkte i detta inlägg försöka analysera och tippa det så kallade "Play In" som innehåller matcherna Leksand - HV71 och Modo - Linköping.
 
Jag kommer sedan återkomma och tippa kvartsfinalerna om det vill sig väl.
 
Tips: Leksand - HV71 1-2 i matcher.
 
SHLs överraskningslag mot den största besvikelsen. Jag tippade att Leksand skulle hamna i kvalserien men laget har sannerligen imponerat och då tänker jag främst på hårdskjutande backen Patrik Hersley och fantommålvakten Oscar Alsenfelt som tog laget till en fin 7e plats och man var ytterst nära en direktplats till kvartsfinalerna.
HV71 har gjort en fiaskosäsong, laget som jag trodde skulle tillhöra toppen kom på en enormt svag 10e plats i grundserien. Under säsongen har två av lagets utländska importer lämnat klubben, Brett Sterling, Aaron Gagnon kom till klubben med höga förväntningar men lyckades aldrig. 
I Oktober så ledsnade styrelsen på de svaga resultaten och inom ett par veckor så tog man in Toni Rajala, Erik Christensen, Chris Campoli och Anssi Salmela som alla har lyckats bra och Campoli och Christensen sajnade nyligen på varsitt tvåårskontrakt med klubben.
 
I denna serie så tror jag ändå på HV71 trots att Leksand har hemmaplansfördel och HV inte alls imponerat. Men när jag ser på lagens trupper så ser jag ändå HV som knappa favoriter.
Jag tror HV71 vinner på måndag hemma i Kinnarps med 4-2 för att sedan åka till Leksand där dalalaget tar en skalp och vinner 2-1. Innan HV sen tar en suddenseger (2-3) i Tegera Arena dagen efter och vi får därför se Skellefteå - HV71 i Kvartsfinal.
 
Tips: Modo - Linköping 1-2 i matcher.
 
Modo har blandat och gett under året, stundtals har man sett vassa ut för att i nästa match vara otroligt bleka, något som också påminner om LHC som också är ett svårbedömt lag, vissa dagar kan man köra över vilket lag som helst och ösa in mål för att sedan torska 4 i rad.
Modo hade inför säsongen hoppats på sitt hypade nyförvärv TJ Hensick som öst in mål och poäng borta i AHL, men verkligheten blev en annan. Hensick såg otränad ut och bidrog inte alls som Öviksklubben tänkt sig och i Januari lämnade Hensick Sverige efter endast 4 mål på 31 matcher.
Under säsongen han Modo också göra sig av med importspelarna Sean Sullivan, Dave Spina och Jekabs Redlihs. På värvningsfronten så tog man hem utlånade William Nylander, värvade in rutinerade Niklas Nordgren och från NY Islanders tog man in teknikern Kirill Kabanov.
Om Modo inte lyckades med TJ Hensick så gjorde Linköping raka motsatsen med sitt nyförvärv från AHL, Chad Kolarik som vann SHLs skytteliga med sina 30 kassar.
Man släppte spelarna Daniel Grillfors, Andreas Andersson och Erik Lindhagen för att istället plocka in Oscar Sundh, Mark Matheson, Kent McDonell samt målvakten Iiro Tarkki + att man lånade in två SSK spelare i form av Fredric Andersson och Sebastian Idoff.
LHCs Pär Arlbrandt slog klubbrekord och gick upp på delad andra plats i SHLs poängliga genom tiderna för mest antal poäng på en säsong, när han öste in hela 71 poäng, 26 mål, 45 assist.än
 
Det kommer bli oerhört tufft men jag tror på LHC mest på grund av deras fruktade spetskompetens framåt med spelare som Hjalmarsson, Arlbrandt och Kolarik.
Jag tror ändå att Modo vinner nere i Cloetta Center (3-5) innan Linköping  tar en sudden seger (2-3) och följer upp med en säker 1-4 vinst dagen efter.
 
Vilket beyder att det blir Frölunda - Linköping i kvartsfinal.
 
Dom andra kvartsfinalera:
 
Växjö - Luleå
Brynäs - Färjestad
 
Men dom tipsen väntar vi lite med, det måste få läsas på lite först.
 
På återseende / @sillyseason2014
 
Och föresten, kommentera gärna antingen här eller på twitter.