sillyseasonelitserien.blogg.se

Bloggar om ishockey där mest fokus ligger på SHL och silly season. Här presenteras rykten, kontraktsförlängningar, bekräftade övergångar, och det kan då och då komma in något speltips. Twittrar även aktivt under namnet @sillyseason2014

SHL 2013/2014 Mitten!

Kategori: Allmänt

Den andra delen där jag tippar mittenplaceringarna i SHL 2013/2014.

(Lag som slåss om plats 6-9)


*Frölunda

Frölunda gör en nystart med ny tränare i Roger Rönnberg och har värvat in flertalet unga spelare som har väldigt stor potential, tänker på spelare som Tom Nilsson, Alexander Wennberg, Emil Djuse, Erik Gustafsson. Och sen har man kryddat med spelare som har erfarenhet av spel i elitserien i bland annat John Klingberg, Robin Figren och Jonas Ahnelöv. Men det kommer ta tid för Frölunda att få alla spelare att komma in i SHL på ett bra sätt. Jag tror Frölunda kommer kanske börja lite svagare för att sedan avancera ju längre säsongen går. Frölunda får också hålla tummarna att ersättaren till Julius Hudacek som är Lars Johansson kommer hålla för SHL för bakom honom hittar vi oerfarna Linus Fernström. Frölunda går helt klart till slutspel men jag tror inte man har styrkan som krävs för att slå sig in bland topplagen. Inte den här säsongen iallafall.


*Växjö

Växjö är ett lag jag tror mycket på, man har förbättrat truppen stort då enda tunga tappet enligt mig är backen Jonas Holös och möjligtvis målvakten Norrena så därför får nya Scott Munroe bära ett stort ansvar för andremålvakten Mattias Modig är definitivt ingen målvakt som kan bära ett lag.
Växjö har tappat/gjort sig av med breddspelare och ersatt med på pappret spelare som håller hög klass. Tänker mest på Sebastian Erixon, Cory Murphy, Rhett Rakhshani, Ville Varakas och Jani Lajunen. Växjö kommer nog få en rolig säsong, man kommer vara stabila och ligga plats 6-9 hela säsongen och kommer nog inte vara indraget i någon streckstrid.

*Brynäs

Många tycker att Brynäs har gjort en bedrövlig silly season men jag tycker inte att truppen är så dålig som folk hävdar att den är. Många säger att Brynäs får kämpa för att undvika kvalserien men det håller jag inte med om. Visst tunga tapp i Elias Lindholm & Calle Järnkrok men sen tycker jag inte det är så tunga tapp. Man har tagit in Lukas Kilström från Luleå som är en riktigt bra värvning. Petteri Nokelainen är en bra center som fortfarande är utvecklingsbar. Samt att nya spelare som Bill Sweatt och Greg Scott har producerat tidigare så det känns ändå inte som att Brynäs kommer att få kämpa i botten. Tycker personligen att backsidan kanske är lite tunn men det finns potential och någon av de unga backarna kanske får sitt genombrott och blir riktigt bra. Jag tycker det finns minst 4 lag som är sämre än Brynäs och därför går Gävle-klubben till slutspel med hyfsad marginal.

*Modo

Modo har inför den här säsongen varit tvungna att sänka spelarbudgeten vilket också syns i spelartruppen. Man hade inte råd att behålla Bernhard Strarkbaum i målet utan man satsar den här säsongen på Anton Forsberg (åter från lån i allsvenskan) och Linus Ullmark. På förhand är det SHLs svagaste målvaktspar men utvecklingspotential finns definitivt. Tyngsta tappet för nye tränaren Anders Forsberg är annars stjärnbacken Kyle Cumiskey, andra tunga tapp är Jonas Ahnelöv, Morten Madsen och Marcel Müller. På värvningsfronten har man fått in väldigt intressanta TJ Hensick som jag tror mycket på, Jeff Tambellini och Sean Sullivan är också spännande spelare som kan bli riktigt bra i SHL. Modo går till slutspel, det känns rätt så säkert men någon säker resa blir det inte. Men känns som att man klarar det med 4-8 poäng eller liknande.

Tabellen 2013/2014:


1. -----
2. -----
3. -----
4. -----
5. -----
6. Frölunda (Plats 6-9)
7. Växjö (Plats 6-9)
8. Brynäs (Plats 6-9)
9. Modo (Plats 6-9)
10.AIK (Plats 10-12)
---------------------------
11.Leksand (Plats 10-12)
12.Örebro (Plats 10-12)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: